Propiedades dos arándanos

Os arándanos son un dos alimentos con máis alto contido de antioxidantes, cun alto contido de vitamina C, potasio e fibra.
Os antioxidantes absorben os radicais libres, que son os que danan o ADN, causan cambios celulares, oxidan o colesterol bo e causan envellecemento tanto físico como mental.
O arándano, é un dos mellores froitos silvestres que podemos inxerir.
Ademais do sabor especial do arándano,  a composición nutricional da súa froita é progresivamente máis atraínte debido á tendencia a consumir alimentos naturais, sans e nutritivos. O valor nutricional do arándano, segundo a estandarización da Food and Drug Administration (FDA) dos Estados Unidos, está definido entre baixo a libre de graxas e sodio, libre de colesterol, rico en fibras e en vitaminas.
Como o seu contido en calorías é moi baixo ten grande importancia nas dietas, ademáis reducen o azucre no sangue.
A coloración azul violácea da súa pel, débese ao polifenoles (antocianas e flavonas) que son poderosos antioxidantes (secuestran os radicais libres) dos tecidos, retardando o seu envellecemento.
É hiposódico e hipocalórico ( atópase entre os alimentos caloría negativos, é dicir que demandan máis enerxía para dixerilos, que as que achega o seu consumo) e ao ser rico en fibras, beneficia ademais a regulación intestinal.
Valor Nutricional.
Food and Drug Administration - FDA
Composición nutricional do arándano cada 142 gr.




Calorías 100 Kcal                                     Zinc 0.16 mg
Proteínas 0.97 gr                                     Cobre 0.09 mg
Graxas 1.0 gr                                          Manganeso 0.41 mg
Carbohidratos 20.5 gr                              Vitamina C 18.9 mg
Fibra 3 gr                                               Tiamina 0.07 mg
Calcio 9.0 mg                                          Rivoflavina 0.07 mg
Hierro 0.24 mg                                        Niacina 0.25 mg
Magnesio 7.0 mg                                      A. Pantoténico 0.13 mg
Fósforo 15 mg                                         Vitamina B6 0.05 mg            
Potasio 129 mg                                       Folacina 9.3 mg         
Sodio 9 mg                                             Vitamina A 145.0 EU
O potasio é necesario para a transmisión e xeración do impulso nervioso, para a actividade muscular normal e intervén no equilibrio de auga dentro e fóra da célula.
A vitamina C, intervén na formación de coláxeno, ósos e dentes, glóbulos vermellos e favorece a absorción do ferro dos alimentos e a resistencia ás infeccións .
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario