Propiedades das frambuesas

É unha froita que achega unha cantidade destacable de fibra, que mellora o tránsito intestinal. Constitúe unha boa fonte de vitamina C e ácido cítrico , flavonoides e folatos, minerais como o potasio, o magnesio e o calcio, este último de peor aproveitamento que o que procede dos lácteos ou outros alimentos que son boa fonte de devandito mineral. A vitamina C ten acción antioxidante, do mesmo xeito que os flavonoides (pigmentos vexetais). Dita vitamina intervén na formación de coláxeno, ósos e dentes, glóbulos vermellos e favorece a absorción do ferro dos alimentos e a resistencia ás infeccións.



O ácido cítrico, posúe unha acción desinfectante e potencia a acción da vitamina C. O ácido fólico intervén na produción de glóbulos vermellos e brancos, na síntese de material xenético e formación de anticorpos do sistema inmunolóxico. O potasio é necesario para a transmisión e xeración do impulso nervioso, para a actividade muscular normal e intervén no equilibrio de auga dentro e fóra da célula. O magnesio relaciónase co funcionamento do intestino, nervios e músculos, forma parte de ósos e dentes, mellora a inmunidade e posúe un suave efecto laxante.

No hay comentarios:

Publicar un comentario